Zakdoekdoos – gratis patroon hoesje tissuedoos

zakdoekendoos 2013-10-24 003

zakdoekdoos 2013-10-23 002Met de herfst en winter voor de deur, is dit een mooi idee voor een snel en eenvoudig kerst- of nieuwjaarscadeautje.

Kies een mooi lapje katoenen stof van 45 x 30 cm. Wil je heel de overtrek verstevigen dan neem je een stukje vlieseline van dezelfde afmeting. Wil je enkel de bovenkant verstevigen, neem dan een stukje van 23 x 11 cm. Strijk de vlieseline op de verkeerde/averechte kant van de stof.

Vouw je stof dubbel, leg het patroon met de middellijn aan de stofvouw en knip op de rode lijn uit, volgens bijgevoegd patroon. Maak een merktekentje op de rode bolletjes en teken het rechthoekje in het midden, vergeet de stippellijntjes niet.

Voor de opening in de bovenkant knip je enkel op de stippellijntjes, strijk de flapjes naar binnen en stik langs de goede kant van de stof door.

Vouw nu de hoeken met goede kant op goede kant volgens de aanwijzingen op het patroon en stik vanaf het hoekpunt (rode bolletje) naar beneden, de naadbreedte is 1,5 cm. Dit doe je natuurlijk aan alle vier de hoeken.

Werk de onderkant af met de overlockmachine of met een zigzagsteek. Zet de hoes nu over de zakdoekdoos en duid aan hoeveel millimeter je nog naar binnen kan omstrijken. Neem de hoes terug mee naar de naaimachine en stik het onderrandje zoals je hebt aangeduid. Af !

Dit kan je ook met de kindjes doen : neem dan in plaats van katoen, een stuk vilt, je kan de opening in het midden dan gewoon uitknippen. De naadjes kunnen ze met de hand naaien, eventueel nog versieren ?

ZAKDOEKENDOOS HELFT

Veel plezier ermee !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s