Kraag met staander naaien

resultaatIk vond op deze site een mooie uitleg over het maken van de perfecte kraagpunt. Voor deze handleiding heb ik opzettelijk twee sterk contrastrerende stofjes gebruikt, zodat het verschil tussen kraag en staander goed zichtbaar is. Als je toch nog vragen hebt, help ik je graag verder als ik kan.

Off The Cuff ~Sewing Style~: Perfect Collar Points…A Shirtmaker’s “Secret” Technique.

In mijn volgend artikel vind je nog een link naar een video over het stikken van kraagpunten.

Ik wilde dat zelf eens testen en heb er meteen foto’s voor mijn blog van gemaakt, zo kan je alles nog eens nalezen als je niet zeker bent van de Engelse tekst.

Eerst de kraagdelen knippen (en één deel verstevigen, wat ik voor deze handleiding niet heb gedaan).

bovenkraag delen bovenkant op elkaar stikkenclose up lusjedelen op elkaar leggendraadje controleren nu de zijkanten van de kraag samenstikken. Controleer of het draadje nog mooi tegen het stiksel ligt.zijnaad stikkenom er zeker van te zijn dat je draadje blijft zitten, begin je met een kleine steek, daarna verdergaan met normale steeklengte. hoekjes knippen draadjes trekken‘het hoekje naar buiten trekken’ : grijp tussen de twee laagjes stof de beide draadjes vast en trek ze naar beneden. Keer de kraag en trek voorzichtig nog wat verder om het puntje helemaal mooi te krijgen.KRAAG KERENTrek dan aan één draadje om het uit de stof te trekken.

Als je de kraag wil doorstikken langs de randen, moet je dat nu eerst doen.

Nu de staander :

staander delen De staander bestaat ook uit twee delen, eentje ervan wordt verstevigd (heb ik voor deze handleiding niet gedaan)staander aan kraag speldenLeg één deel van de staander met de goede kant naar boven. Leg daarop de zopas gestikte kraag. De bovenkant van de staander (hier bovenaan de foto, staat op je patroon aangegeven) komt aan de onderkant van de gestikte kraag. De onderkant van de staander komt later aan je hemd of bloes.

kraag 2014-04-10 014

Het tweede deel van de staander bovenop de kraag leggen met de goede kant naar beneden. Ook weer mooi midden op elkaar leggen. Deze drie laagjes op elkaar spelden en stikken.lagen op elkaar stikken Na het stikken eventueel de naadjes en hoekjes bijknippen.keren en strijkende kraag is klaar om aan de bloes of het hemd te naaien.resultaat 2resultaat

Advertenties

2 thoughts on “Kraag met staander naaien

  1. Pingback: Perfecte (kraag) punten stikken | pionikko

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s